Ukoliko volite pečeni krompir iz rerne, donosimo vam jedan novi recept od rendanog krompira koji je prevazišao i musaku. Priprema se jednostavno i mogu ga praviti potpuni početnici, a ukus je neverovatan. Možete ga spremiti za ručak ili večeru, a uz dodatak parmezana biće toliko sočno, mekano i aromatično.
Možete ga brzo spremiti kada imate iznenadne goste, a pogodno je i za vegetarijance. Sve pomešajte i stavite u rernu - biće gotovo za tili čas!
Sastojci:
- 3 glavice ljubičastog luka
- 800 g krompira (28 oz)
- 2 šake parmezana
- 2 jaja
- maslinovo ulje i so
Priprema:
Iseckajte na sitno ljubičasti luk, pa ga propržite na malo maslinovog ulja i na srednjoj vatri. Kada izdinstate luk, oljuštite i izrendajte krompir na krupnije. U činiji pomešajte krompir, luk, jaja, parmezan i so. Sve dobro izmešajte u jedinstvenu smesu.
Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem, pa sipajte smesu ujednačeno. Dok još nije pečeno, isecite na kriške. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Servirajte dok je još toplo uz salatu i mladi sir.
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!