Ukoliko volite pečeni krompir iz rerne, donosimo vam jedan novi recept od rendanog krompira koji je prevazišao i musaku. Priprema se jednostavno i mogu ga praviti potpuni početnici, a ukus je neverovatan. Možete ga spremiti za ručak ili večeru, a uz dodatak parmezana biće toliko sočno, mekano i aromatično.

Možete ga brzo spremiti kada imate iznenadne goste, a pogodno je i za vegetarijance. Sve pomešajte i stavite u rernu - biće gotovo za tili čas!

Sastojci:

  • 3 glavice ljubičastog luka
  • 800 g krompira (28 oz)
  • 2 šake parmezana
  • 2 jaja
  • maslinovo ulje i so

Priprema:

Iseckajte na sitno ljubičasti luk, pa ga propržite na malo maslinovog ulja i na srednjoj vatri. Kada izdinstate luk, oljuštite i izrendajte krompir na krupnije. U činiji pomešajte krompir, luk, jaja, parmezan i so. Sve dobro izmešajte u jedinstvenu smesu.

Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem, pa sipajte smesu ujednačeno. Dok još nije pečeno, isecite na kriške. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Servirajte dok je još toplo uz salatu i mladi sir.

Izvor: Sensa