Ukoliko želite da napravite ukusan i bogat ručak bez mesa, donosimo vam sjajnu kominaciju. Pečeni brokoli sa mocarelom i restovani krompir sa dodatkom paprike, jelo je koje nas je zaista oduševilo. Odvojeno ih spremate, skoro u isto vreme, ali ih zajedno servirate na tanjiru i jedete. Verujemo da će vas oduševiti na prvi ukus, a sastojci su superzdravi!

Sastojci:

  • 1 veći svež brokoli
  • 3 jaja
  • 2 kašike mleka
  • maslinovo ulje
  • 200g mocarele
  • origano
  • 5 krompira srednje veličine
  • 3 paprike babure
  • 1 veći crni luk
  • so, biber
  • mlevene slatke paprika

Priprema:

Brokoli izlomite na delove, skuvajte , procedite, posolite i ostavite sa strane. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem, pa poređajte brokoli kao prvi sloj. Preko brokolija poređajte naseckanu mocarelu, pa na nju sipajte origanoi biber. Umutite 3 jaja, pa ih pomešajte sa mlekom. Prelijte preko brokolija i stavite da se peče oko 20 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Krompir oljuštite, iseckajte na kockice, pa kuvajte. Potrudite se da gane prekuvate, već da bude finoskuvan. Dok se krompir kuva, iseckajte crni luk i papriku na sitno. U tiganj sipajte maslinovo ulje, pa prvo prodinstajte luk i papriku, a zatim dodajte krompir. Posolite, pobiberite i dodajte 1/2 kašičice mlevene slatke paprike. Mešajte i spremajte još 5 minuta. Kada se sve sjedini, poslužite uz pečeni brokoli sa mocarelom. Ručak bez mesa - za pamćenje!

Izvor: Sensa