Sastojci:

Za krokant:

• pola lista nori alge
• 2 pune kašike susama
• 2/3 šoljice pirinčanog slada
• 2 kašičice kokosovog ili suncokretovog ulja

Za krem od jabuke:
• 4 jabuke
• 2 kašike vode
• cimet, prstohvat soli

Priprema:

Jabuke ogulite, narežite na četvrtine, stavite u lonac i dodajte vodu, prstohvat soli i malo cimeta. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta ili dok jabuke skroz ne omekšaju. Izmiksajte ih u glatki pire. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nori algu iscepkajte na male komadiće. U činiji je dobro pomešajte sa ostalim sastojcima za krokant. Na papir za pečenje špatulom razmažite smesu u što tanjem sloju, lepiće se, ali budite uporni. Pecite 7 do 8 minuta.

Gauda korpice s jabukama...

Smesa će se peniti, što je u redu, pecite je dok slad lagano ne porumeni. Pečenu smesu ostavite da se spusti, ohladi i stvrdne, a potom lopaticom odvojite krokant od podloge. Ako nije hrskav ili je previše lepljiv, vratite ga u rernu, ostavite vrata rerne malo otvorena i sušite smesu još nekoliko minuta. U činijicu stavite pire od jabuke pa dodajte komad krokanta. Jedite odmah jer krokant u pireu brzo omekša.