Iako je sladoled dobra podloga za razvoj mnogih bakterija, stafilokoka je najčešći krivac. Osnovni sastojak sladoleda je mleko, a ono je odlična podloga za razvoj ovih bakterija i njihovog otrova. Poslastičari često greše kada pre zamrzavanja vruću smesu za sladoled hlade na sobnoj temperaturi dajući bakterijama dovoljno vremena da se razmnože.
Kada pravite sladoled u kućnoj režiji, nipošto ne ostavljajte tako poslasticu već je ubrzano ohladite menjajući hladnu vodu u većem sudu ili sudoperi u kojoj ćete držati posudu sa mešavinom. Još bolje: dodajte kockice leda i sladoled će biti spreman za friz vrlo brzo.
Drugi izvor opasnosti u sladoledu su jaja. S obzirom na mogućnost pojave salmonele u jajima, savetuje se primena recepata u kojima se ne koriste sirova jaja. U Americi su, tako zabeležen slučaj u kojem je od salmonele obolelo više od 200 hiljada ljudi jer su za pripremu industrijskog sladoleda omaškom upotrebili nepasterizovana jaja.
Izvor: Lisa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!