Elegantan i klasičan, od fila do kore, ovaj jesenji desert pun ljubavi i pozitivne energije je savršen izbor za prohladne dane...

Sastojci:
Za koru:
- 200 gr brašna
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica brašna
- 2 kašičice mleka ili vode
- 1 dcl biljnog ulja
Priprema: Sastojke za koru dobro izmešati viljuškom. Razvući prstima po dnu pleha za pitu. Viljuškom izbockati rupice po testu i peći petnaestak minuta u rerni.
Za fil:
- 3 organske crvene jabuke
- 50 gr putera
- 100 gr smeđeg šećera
- kora jednog limuna
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Istopite puter na srednjoj vatri, dodajte mu koru limuna i cimet, i to kuvajte dva minuta, sve dok se smesa ne pretvori u fini surup. Sklonite sa vatre. Jabuke isecite na kriške, što tanje - to bolje. U pripremljenu koru poređajte kriške jabuki u smeru kazaljke na satu u prvom krugu (sloju), pa obratno, sve do vrha koji ćete završiti s nekoliko manjih komada koji bi valjalo da pokriju centar. Gotova pita treba da izgleda kao ružica. Smesu koju ste ranije pripremili sada pospite preko vrha i pecite oko 25 minuta, dok se kolač ne zarumeni.