Sastojci:

Za koru:

  • 200 gr brašna
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica brašna
  • 2 kašičice mleka ili vode
  • 1 dcl biljnog ulja

Priprema: Sastojke za koru dobro izmešati viljuškom. Razvući prstima po dnu pleha za pitu. Viljuškom izbockati rupice po testu i peći petnaestak minuta u rerni.

Za fil:

  • 3 organske crvene jabuke
  • 50 gr putera
  • 100 gr smeđeg šećera
  • kora jednog limuna
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Istopite puter na srednjoj vatri, dodajte mu koru limuna i cimet, i to kuvajte dva minuta, sve dok se smesa ne pretvori u fini surup. Sklonite sa vatre.  Jabuke isecite na kriške, što tanje - to bolje. U pripremljenu koru poređajte kriške jabuki u smeru kazaljke na satu u prvom krugu (sloju), pa obratno, sve do vrha koji ćete završiti s nekoliko manjih komada koji bi valjalo da pokriju centar. Gotova pita treba da izgleda kao ružica. Smesu koju ste ranije pripremili sada pospite preko vrha i pecite oko 25 minuta, dok se kolač ne zarumeni.