Osvežavajući, zdravi pesto sa listovima divljeg belog luka vrlo je ukusan a čisti krv i podmlađuje organizam!

Samonikla, divlja biljka sremuš po lekovitosti se upoređuje sa belim lukom, s kojim deli sličan intenzivni miris i ukus. Nazivaju je čistačem krvi, a dobra je i kod tegoba s lišajevima, reumom, kostoboljom. Sveža se može dodati u salate, variva, a evo kako od nje možemo pripremiti pesto za četiri osobe.
Sastojci:
- 2 svežnja divljeg belog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- kašika pinjola
- sveže mleveni biber
- 50 do 75 g narendanog parmezana
- so
Priprema:
Operite i naseckajte luk. U tiganju bez masnoće popržite pinjole. Luk, ulje, parmezan i pinjole usitnite štapnim mikserom pa popaprite i posolite.
Pesto poslužite uz testeninu ili krompir.
PROČITAJTE JOŠ:
Pesto sos od bosiljka
Čeri paradajz punjen pestom od spanaća i suncokreta
Koje jaje je organsko: žumanca pod lupom nutricioniste
Karfiol, jabuke, brusnica: 10 namirnica bogatih antioksidantima za zdrave bubrege
Poslastice koje bude hormon sreće: sa medom, cimetom, kakaom ili anisom