Za ovu pitu nije potrebno više od 20 minuta. Ispratite recept i pripremite jednu za četiri osobe.
Sastojci:
- 500 g blitve
- 250 g ricotta sira
- 100 g feta sira, izmrvljenog
- kašika naseckane mirođije
- 2 čena belog luka, sitno naseckanog
- jaje
- 100 g pinjola, lagano tostiranih
- 8 listova testa za pite
- 50 g maslaca, rastopljenog
Priprema:
Blitvu skuvajte, iscedite višak tečnosti, naseckajte, i stavite u zdelu. Dodajte ricottu, fetu, mirođiju, beli luk, jaje i pola količine pinjola. Sve dobro promešajte. Posolite i pobiberite prema želji.
Listove testa razrežite na kvadrate (od oko 12 cm). Tako izrezan list premažite rastopljenim maslacem, i na njega posložite još tri sloja testa. Slojeviti kvadrat testa utisnite u kalup za pečenje mafina, i napunite smesom, pa onda to pospite pinjolima.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni na 15 do 20 minuta, dok testo ne postane zlatnosmeđe.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!