Za ovu pitu nije potrebno više od 20 minuta. Ispratite recept i pripremite jednu za četiri osobe.

Sastojci:

  • 500 g blitve
  • 250 g ricotta sira
  • 100 g feta sira, izmrvljenog
  • kašika naseckane mirođije
  • 2 čena belog luka, sitno naseckanog
  • jaje
  • 100 g pinjola, lagano tostiranih
  • 8 listova testa za pite
  • 50 g maslaca, rastopljenog

Priprema:

Blitvu skuvajte, iscedite višak tečnosti, naseckajte, i stavite u zdelu. Dodajte ricottu, fetu, mirođiju, beli luk, jaje i pola količine pinjola. Sve dobro promešajte. Posolite i pobiberite prema želji.

Integralni tart s blitvom i tofuom...

Listove testa razrežite na kvadrate (od oko 12 cm). Tako izrezan list premažite rastopljenim maslacem, i na njega posložite još tri sloja testa. Slojeviti kvadrat testa utisnite u kalup za pečenje mafina, i napunite smesom, pa onda to pospite pinjolima.

Za ravan stomak: sveži detoks koktel od đumbira, avokada i spanaća...

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni na 15 do 20 minuta, dok testo ne postane zlatnosmeđe.