Proces mršavljenja može biti poseban izazov, ali uz balansiranu ishranu, fizičku aktivnost, motivaciju i prirodne pomagače, moguće je da ostvarite željenu težinu. Baš jedan od sjajnih pomagača u topljenju masnih naslaga jeste napitak koji topi masne naslage sa stomaka, a priprema se od potpuno prirodnih sastojaka.

Moguće je da već neke od sastojaka imate u kuhinji, a glavni je limun, citrus koji podstiče sagorevanjemasnihnaslaga, reguliše telesnu težinu i apetit, sadrži polifenole i pektin. Dodatni sastojak u napitku za mršavljenje jesu štapići cimeta koji regulišu nivo šećera u krvi, insulina i smanjuju rizik od taloženja masnih naslaga. Kombinacija limuna i cimeta u ovom eliksiru bila bi nepotpuna bez đumbira, magičnog korena za zdravlje koji detoksikuje creva i ceo organizam i sagoreva kalorije.

Sastojci:

  • 1 organski limun
  • 1 štapić cimeta
  • koren đumbira (dužine oko 5 cm)
  • med
  • 500ml vode

Priprema:

Isecite limun na manje kriške, pa iscedite iz njih sok i sačuvajte u jednoj posudi. Iseckajte štapić cimeta, a koren đumbira oljupštite i takođe iseckajte. Sve sastojke stavite u šerpu, pa prelijte sa 500ml vode i kuvajte. Kada proključa sklonite sa vatre, sipajte u šolju, dodajte malo preostalog limunovog soka, pa zasladite sa kašičicom meda. U napitak možete, po želji, da dodate i malo mlevene ljute paprike koja sagoreva masti i podstiče metabolizam.

Osim za mršavljenje, ovaj napitak je dobar za jačanje imuniteta, zdravlje srca, probavu, smanjenje nadutosti, ali i čišćenje kože. Ipak, ne preporučuje se osobama koje imaju gastritis, osetljiv želudac ili bolesti sistema organa za varenje.

Napomena: Pre konzumiranja napitka, konsultujte se sa svojim lekarom.

U video prilogu ispod pogledajte pripremu napitka!

Izvor: Sensa