Jesen je vreme koje volimo da provedemo ušuškani u kući, da pijemo čaj i čitamo omiljenu knjigu. Kada je napolju hladno i sumorno, ne postoji ništa lepše od popodneva provedenog sa najmilijima, uz zdrave slatkiše koje ste sami napravili i celu kuću ispunili mirisima. Predlažemo da napravite zdrave mafine s bundevom, kraljicom jesenje trpeze. Bundeva je niskokalorična i veoma zdrava namirnica. Prepuna je vlakana, beta-karotena, sadrži vitamine C, B1, B2, B3, B6. Tu su i folna kiselina i mineralimi (kalijum, kalcijum, gvožđe i fosfor). Ako ste vegan ili postite, mleko i jogurt možete da zamenite proizvodima na biljnoj bazi. Dodatni plus ovog recepta je što se ne dodaje nikakva masnoća, ni ulje niti puter, kao ni veštački šećer.
Sastojci:
- 200 g grubo rendane bundeve
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- ½ kašičice mlevenog đumbira
- 175 g gustog jogurta
- 2 jaja
- 125 ml mleka (može i biljno)
- 1 kašika meda
- 175 g integralnog brašna
- 1½ kašičice praška za pecivo
- 25 g seckanih oraha
Priprema:
Kratko obarite bundevu i procedite. Dodajte jogurt, jaja, mleko, jogurt i med, a zatim brašno, prašak za pecivo, začine i orahe. U kalup za mafine stavite papirnate korpice ili svaki kalup premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20- 25 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: Sensa
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi