Portal "Sensa" je  07.10. 2022. godine objavio tekst koji je sadržao netačne tvrdnje, koje ovom prilikom ispravljamo. U tekstu "NAPRAVITE NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE KOJI TOPI MASTI SA STOMAKA: Samo 4 sastojka za eliksir od kojeg kilogrami sami spadaju!" bilo je navedeno da limun, citrus podstiče sagorevanje masnih naslaga, reguliše telesnu težinu i apetit, sadrži polifenole i pektin. Da štapići cimeta regulišu nivo šećera u krvi, insulina i da smanjuju rizik od taloženja masnih naslaga. 

Ova tvrdnja nema potporu u nauci i ne postoje dokazi da su čia semenke pomešane sa limunom eliksir za topljenje viška kilograma.

Ta informacija nije bila tačna i ovom prilikom je ispravljamo.

Analiza Raskrinkavanja pokazala je kako “čudesni” recepti za naglo mršavljenje detoksikaciju nemaju utemeljenje u nauci, jer mršavljenje funkcioniše tako što se kroz fizičku aktivnost potroši više kalorija nego što se unese kroz ishranu. Brzo mršavljenje jeste moguće uz određene ekstremne dijete, ali nije preporučljivo, jer nedovoljan unos nutrijenata i kalorija koje omogućava takvo brzo gubljenje telesne mase može uzrokovati i razne zdravstvene probleme.

Takođe, nauka pokazuje kako ljudskom telu nisu potrebni “čudotvorni” napici za navodnu detoksikaciju, jer je to funkcija jetre, koja zapravo obavlja čitav proces izbacivanja toksina iz tela.

Izvinjavamo se čitaocima ako smo ih našim tekstom doveli u zabludu.