Povremena detoksikacija je ključna za zdrav stomak, creva, organizam uopšte. U našem organizmu se kroz razne hemikalije i nezdrave materije koje unosimo naskupljaju toksini, koje je neophodno izbaciti iz tela kako bismo sačuvali zdravlje.

Najvažnije je da očistitecreva, organ koji predstavlja filter organizma i kroz koji toksini prolaze. Simptomi koji ukazuju da je crevima potrebna detoksikacija su: zatvor, nadimanje, problematična koža, česte urinarne infekcije, oštećenje pamćenja, promene raspoloženja. hroničan umor, bol u mišićima i zglobovima.

Izbalansirana i organska ishrana, koja se sastoji od svežih i celovitih namirnica, voća i povrća, ključna je za detoksikaciju. Postoje u našem jelovniku brojni prirodni pomagači koji mogu podstaći da izbacite iz creva toksine. Jedan od njih je sledeći prirodninapitak.

RECEPT ZA NAPITAK "ČISTAČ" ZA DETOKSIKACIJU CREVA

Sastojci:

  • 100 ml prokuvane vode
  • 200 ml prirodnog jogurta ili kefira bez aditiva
  • 1 kašika mlevenog lanenog semena
  • 1 kašika soka od isceđenog limuna
  • prstohvat cimeta

Priprema: Sve sastojke, osim vode, dobro izmešajte u jednoj šolji. Zatim dodajte postepeno vodu kako biste razblažili napotak. Meru možete podeliti na dva dela. Posebno će pomoći kod zatvora i nadimanja, ali napitak treba izbegavati ako imate dijareju.

Možete gha konzumirati jendom dnevno u narednih 15 dana u cilju detoksikacije creva i organizma. Ukoliko imate zdravstvenih problema, pre upotrebe napitka, konsultujte se sa lekarom. Napitak nije zamena za obrok, ali je vžano da se u procesu detoksikacije hranite zdravo.

Izvor: Sensa