Optičke iluzije u kombinaciji sa testom ličnosti mogu otkriti sjajne uvide o vama, vašoj podsvesti, emocijama i mislima. Svako drugačije posmatra boje, doživljava drugačije određene slike i simbole, a u zavisnosti šta prvo vidite na ovoj slici, može otkriti neke od vaših strahova.

Pažjivo pogledajte sliku i bez razmišljanja recite šta je prvo što ste na njoj primetili - devojčicu, leptira, jagodu, pauka ili drvo? Rešenje sa slike otkriva strah koji ste potisnuli u sebi i kojeg je važno da se oslobodite kako vasne bi blokirao na putu ličnog razvoja.

Pročitajte rešenje testa:

Ako ste prvi put videli devojčicu kako sedi ispod drveta, to znači da su poreklo vaših strahova potisnute emocije iz detinjstva. Odnos deteta sa mamom je važan jer se veći deo emocionalnog razvoja zasniva na tom odnosu. Mogu se desiti različite vrste događaja koji mogu uticati na um deteta. Ovde se manifestuje strah za donošenje odluka i preuzimanje odgovornosti. Kada ga se oslobodite i osvestite da ste sada samo vi sami ofgovorni za svoj život i uzmete stvari i kontrolu u svoje ruke, možete postići velike stvari.

Ako ste prvi uočili leptira, to znači da imate strah od propuštenih prilika. Prema mišljenju stručnjaka, leptir se tradicionalno povezuje sa pozitivnim značenjem. Ali, kao što znamo, postoje dve strane. Ako je jedna pozitivna, onda je druga tamnija strana ili negativna. Kada se leptiri pojave u vašim snovima, to označava promene i početke. Leptir je povezan kao simbol i sa svetom mrtvih. U ovom testu naročito naglašava kod osobe strah od vezivanja, odnosno otpor prema ljubavi. Šta da uradite ako postoji strah od vezivanja i bliskosti, pročitajte OVDE.

Ako ste prvo uočili jagodu u centru slike,voćka u ovom testu predstavlja srce. Jagoda se dugo vremena povezuje sa ljubavi i strasti. Takođe, prema legendi, boginja Venera nije mogla da prestane da plače nakon Adonisove smrti. Kada bi suza ili kad bi joj suze padale sa lica na zemlju, nastala bi jagoda. Jagoda u ovom testu predstavlja vaš strah da bi vam srce ponovo moglo biti slomljeno, odnosno da se plašite nekome da pružite šansu jer postoji rizik da vas iznova mogu razočarati.

Osobe koje su prvo videle pauka, imaju strah da će nešto krenuti po zlu, odnosno da se može nešto dogoditi čak i kada se sve odvija po planu i ide kako treba. Ovo se najčešće javlja usled više neprijatnih iskustava tokom života. Pesimizam je sabotirajuća energija koja nas ograničava da napredujemo. Moguće je da previše razmišljate i analizirate stvari na koje ne možete da utičete.

Meda je simbol detinjstva, nežnosti, naše veze sa unutrašnim detetom. Ako ste prvo primetili medu, moguće je da postoje neki strahovi i traume sa kojiam ste se suočili u detinjstvu, ali ste to poptisnuli i zanemarili. Usled te potisnute emocije ne možetze da peđete na neke nove nivoe u mnogim aspektima života. Kako se osloboditi traume, priočitajte OVDE.

Ako ste prvo videli drveće, moguće je da se u vama odvija neki unutrašnji konflikt. Niste sigurni da li da se upustite u nešto jer se plašite da nećete u tome uspeti. Bolje je da neke stavri preduzmete, nego kasnije da se kajete. Više verujte u sebe.

Izvor: Sensa