Sastojci:

  • 200 gr brašna bez glutena
  • 100 gr smeđeg šećera
  • 1 kašika praška za pecivo
  • na vrh noža morske soli
  • mešavina začina: po pola kašičice mlevenog morskog oraščića i karanfilića, 2 kašičice mlevenog cimeta i 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 180 gr domaćeg organskog soka od jabuke
  • 100 ml tople vode
  • 50 gr ulja od semenki grožđa

Priprema: Izmeštajte suve sastojke u jednoj, a tečne u drugoj posudi. Spojite ih i ostavite da odstoji desetak minuta. Pecite u dva pleha između 15 i 20 minuta (proverite čačkalicom da li je testo pečeno). Za četiri kore (kao na slici), udvostručite količinu.

Fil:

Sastojci:

  • 250 gr kokosovog mleka
  • 4 kašike žutog šećera
  • 11/2 kašika skroba od krompira
  • 150 gr vegan putera
  • 20 - 30 kapi stevije

Priprema: U maloj činiiji, izmešajte skrob sa hladnim lekom tako da nema grudvica. Ostatak mleka zagrejte, dodajte šećer pa kad se potpuno otopi izmaknite s vatre i dodajte razmućeni skrob. Vratite na ringlu i kuvajte dok se masa ne zgusne. Ohladite dobro u frižidru. Umutite puter pa polako dodajte ohlađenoj masi kašiku po kašiku. Ređajte kore i premazujte filom, završite filom i ukrasite grančicama ruzmarina i zrnima nara.

Izvor: Pureella