U zavisnosti od mešavine začina, ovaj recept vas vodi u svet italijanske, azijske, meksičke ili indijske kuhinje...

Sastojci:
- 1/2 kg pečuraka
- 1 šolja kinoe
- 1/2 glavice crvenog luka
- 2 šargarepe srednje veličine
- 4 čena belog luka
- mala veza peršuna
- so (himalajska ili morska)
- crni biber
- kokosovo ulje
Priprema: U dve šolje posoljene vode sipajte kinou i zagrejte da provri, pa smanjite temperaturu i ostavite da vri oko petnaestak minuta dok ne provri.
Operite pečurke, pa povadite drške i iseckajte ih sa lukom, belim lukom, šargarepom i peršunom, pa izmiksajte u bleneru.
Na toplom kokosovom ulju prodinstajte povrće i začinite po ukusu, pa dodajte skuvanu kinou i dovršite dinstanje.
U svaku pečurku stavite malo nadeva, poređajte ih u pleh, prekrijte folijom i pecite na visokoj temperaturi oko 30 minuta.
Mešavine začina mogu biti:
Italijanska: bosiljak, origano i sušeni paradajz
Azijska: đumbir i tamari
Meksička: kumin, cilantro i kajenska paprika
Indijska: turmerik, đumbir i kajenska paprika
Pročitajte još:
Veganska paradajz supa bez glutena sa kinoom i azuki pasuljem
Superseme bogato magnezijumom: kinoa
Hranljiva salata od kinoe, špargle, slatkog krompira i avokada