Sastojci:
- 1/2 kg pečuraka
- 1 šolja kinoe
- 1/2 glavice crvenog luka
- 2 šargarepe srednje veličine
- 4 čena belog luka
- mala veza peršuna
- so (himalajska ili morska)
- crni biber
- kokosovo ulje
Priprema: U dve šolje posoljene vode sipajte kinou i zagrejte da provri, pa smanjite temperaturu i ostavite da vri oko petnaestak minuta dok ne provri.
Operite pečurke, pa povadite drške i iseckajte ih sa lukom, belim lukom, šargarepom i peršunom, pa izmiksajte u bleneru.
Na toplom kokosovom ulju prodinstajte povrće i začinite po ukusu, pa dodajte skuvanu kinou i dovršite dinstanje.
U svaku pečurku stavite malo nadeva, poređajte ih u pleh, prekrijte folijom i pecite na visokoj temperaturi oko 30 minuta.
Mešavine začina mogu biti:
Italijanska: bosiljak, origano i sušeni paradajz
Azijska: đumbir i tamari
Meksička: kumin, cilantro i kajenska paprika
Indijska: turmerik, đumbir i kajenska paprika
Pročitajte još:
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!