Sastojci:

  • 500 grama mladih tikvica
  • 500 grama paradajza (zrelog)
  • 50 grama badema
  • malo ulja

Začini:

  • komorač
  • kumin
  • so
  • biber
  • kurkuma (i asafoetida ako imate)
  • sveži listovi bosiljka

Priprema:

Tikvice i paradajz oprati i izrezati na kocke (od oko 2 cm), ne guliti. Bademe i začine samleti u blenderu sa malo vode, tako da se dobije gusta pasta (može se korisiti i tučak za začine).

Asafoetida: zlatni začin za negu vata doše...

Na malo ulja propržiti tu pastu dok ne počne da pušta aromu i da rumeniti.

Sirove špagete od tikvica...

Dodati paradajz, nakon nekog vremena i tikvice, pa pola listova bosiljka. Kuvati dok ne omekša. Posoliti, pobiberiti i dodati kurkumu.

Izvor: Vegge.blogger.ba