Sastojci:
- 500 grama mladih tikvica
- 500 grama paradajza (zrelog)
- 50 grama badema
- malo ulja
Začini:
- komorač
- kumin
- so
- biber
- kurkuma (i asafoetida ako imate)
- sveži listovi bosiljka
Priprema:
Tikvice i paradajz oprati i izrezati na kocke (od oko 2 cm), ne guliti. Bademe i začine samleti u blenderu sa malo vode, tako da se dobije gusta pasta (može se korisiti i tučak za začine).
Na malo ulja propržiti tu pastu dok ne počne da pušta aromu i da rumeniti.
Dodati paradajz, nakon nekog vremena i tikvice, pa pola listova bosiljka. Kuvati dok ne omekša. Posoliti, pobiberiti i dodati kurkumu.
Izvor: Vegge.blogger.ba
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!