Miris kokosanas uvek podseća na leto, plažu i egzotiku, a njegov sladak i nežan ukus na prve ljubavi i poljupce... 

Predstavljamo vam recept za ukusne mafine kolače sa bogatim filom od kokosa.

Pročitajte još:

Ukusan veganski kolač koji se sprema brzo i lako: evo kako da napravite kolač sa trešnjama i bademom (RECEPT)

RECEPT ZA KREMASTI KOLAČ SA BANANAMA, VIŠNJAMA I ČOKOLADOM: Prva čarolija ukusa

Sastojci za testo:

  • 1 četvrtina šolje brašna
  • 1 polovina kašičica praška za pecivo
  • četvrtina kašičice soli
  • četvrtina kašičice vanile u prahu
  • pola šolje kokosovog brašna
  • četvrtina šolje kokosovog ulja
  • 1 šolja kokosovog mleka
  • pola šolje pirinčanog slada

Za fil:

  • tri četvrtine šolje kokosovog mleka
  • pola šolje pirinčanog slada
  • 2 kašike aru praha ili 1 kašika kuzu praha
  • prstohvat soli
  • 1 šolja kokosovog brašna
  • 2 kašike listića kokosa ili još malo kokosovog brašna (za dekoraciju)

Priprema:

U posudi pomešajte suve sastojke. Ako je kokosovo ulje u čvrstom stanju, teglicu stavite u vrelu vodu dok se ulje ne rastopi. Pomešajte tečne sastojke pa ih dodajte suvim i lagano povežite u glatku smesu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalupe za mafine obložite papirnatim korpicama pa svaku dopola napunite smesom. Ako vam ostane smese, ravnomerno je rasporedite po kalupima. Pecite petnaestak minuta, dok tortice ne poprime zlatnožutu boju i lepo narastu. Izvadite ih iz kalupa i ohladite.

U međuvremenu skuvajte fil. U posudi otopite aru/kuzu u malo hladne vode. Mleko i slad zagrejte pa dodajte so i kokos. Pustite da smesa provri pa polako dodajte otopljeni zgušnjivač do željene gustine, žustro mešajući na umerenoj vatri. Ohladite i na svaki kapkejk nanesite kašiku fila.

Ukrasite listićima kokosa ili kokosovim brašnom. Za dodatnu slatkoću, pre posluživanja svaki kapkejk možete preliti sa malo slada.

Izvor: Lovesensa