Sastojci:
- 800 g glatkog brašna
- 200 g oštrog brašna
- 50 g kvasca
- 1,2 dl maslinovog ulja
- 200 g zelenih maslina, iseckanih
- 3 kašike ruzmarina, iseckanog
- 2 kašičice morske soli
Priprema:
Obe vrste brašna prosejte na radnu površinu, u sredini napravite udubljenje i u nju izlijte kvasac razmućen u 4 dl mlake vode, 1 dl ulja i malo soli. Pomešajte sastojke, umesite testo i na kraju ga oblikujte u loptu.
Površinu testa premažite polovinom preostalog ulja, umotajte ga u providnu kuhinjsku foliju i ostavite na toplom da se podigne na oko sat vremena. Umočite saksijice u vodu na najmanje 10 minuta. Testo razvucite i pomešajte s maslinama i ruzmarinom, malo zamesite i stavite u glinene saksijice koje ste premazali preostalim uljem.
Pokrijte testo providnom kuhinjskom folijom i ostavite na 30 minuta dok ne udvostruči volumen. Testo pecite oko 50 minuta na 180 stepeni dok se na površini ne stvori rumena korica.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!