Baza ovih zdravih londonera je izrađena u dve varijante. Prva je samo sa ovsenim pahuljicama, a druga sa ovsenim i pirovim integralnim brašnom. Kokosov šećer menja običan i čini ove prutiće još zdravijima!

Sastojci (za desetak komada):

  • 200 g sitnih ovsenih pahuljica samleti u brašno ili 100g ovsenog i 120g pirovog integralnog brašna
  • 50 do 60 g lešnika, tostirati i samleti da izgleda gotovo kao brašno
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat himalajske soli
  • 45g kokosovog šećera
  • 1 veliko jaje
  • 60g ekstra devičanskog kokosovog ulja
  • džem od šljiva
  • malo vode, po potrebi (ako vam je jako teško da pravite i oblikujete s mrvičastom smesom, dodajte 3 do 4 kašike vode za lakši rad)

Sastojci za gornji sloj:

  • 50g lešnika samleti u brašno
  • 30g integralnog pirovog brašna
  • prstohvat cimeta
  • 1 kašika kokosovog šećera
  • 40g ekstra devičanskog kokosovog ulja
  • 2 kašike vode

Priprema:

Pomešajte u jednoj posudi sve suve sastojke. Dodajte jaje i omekšano kokosovo ulje i mikserom dobro sjedinite sve sastojke. Po potrebi, dodajte 2 do 4 kašike vode da biste lakše razradili testo.

Lekoviti napitak za pročišćenje energetskog centra našeg tela...

Rukama utisnite smesu na mali lim za pečenje obložen masnim papirom. Lagano ga izbodite viljuškom. Pecite 7 do 8 minuta na 180 stepeni. Kad bude pečeno, izvadite, premažite džemom od šljiva i pospite smesom za gornji sloj koju ste prethodno napravili tako što ste sve sastojke izmiksovali i spojili.

Zdrava energetska mešavina od suvog grožđa protiv umora...

Nastavite da pečete još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Izvadite, ohladite, iseckajte na štanglice i poslužite!