Sastojci:

  • 2 šoljice iseckanih jabuka
  • 4 kašike meda
  • 1 kašičica cimeta
  • sok od pola limuna
  • 2 šoljice mleka
  • pola šoljice smeđeg šećera
  • 1 šoljica pirinčanog mleka u prahu
  • 1 šoljica crème fraîchea

Crème fraîche:

Na početku napravite crème fraîche tako što ćete pomešati šoljicu pavlake za kuvanje s dve kašike tečnog jogurta. Dobro zatvorite i držite na sobnoj temperaturi 8 do 12 sati ili duže, sve dok se ne zgusne. Zatim umutite mutilicom ili mikserom da se smesa dobro poveže pa je odložite u frižider.

Priprema sladoleda:

Mleko i šećer kuvajte u loncu sve dok se šećer ne otopi. Sklonite s vatre, dodajte mleko u prahu i dobro umutite. Ostavite smesu da se potpuno ohladi. U ohlađenu smesu dodajte crème fraîche i dobro promešajte. Sipajte smesu u posudice ili u veliku posudu i odložite u zamrzivač.

U lonac ubacite iseckane jabuke, cimet, med i limunov sok pa dodajte vodu da pokrije sve sastojke. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju. Prebacite smesu u blender i pomešajte sa smesom za sladoled koju ste već pripremili. Sve dobro umiksajte dok smesa ne postane glatka i kremasta a zatim je odložite u zamrzivač. Deo jabuka možete ostaviti i za dekoraciju.

Za detoks i ubrzanje metabolizma: voda sa jabukom i cimetom...