Sastojci:
- 300 g integralnih ili pirinčanih špageta ili rezanaca
- 2 kašike sezamova ili kokosova ulja
- 5-6 komada mladog luka
- 7 češnjeva belog luka
- ½ kašičice mlevene ljute paprike
- 5 kašike soja sosa
- kašičice nektara od agave
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- susam za posipanje
Priprema:
Testeninu skuvajte u posoljenoj vodi prema upustvu na pakovanju. Za to vreme na kolutiće narežite mladi luk, a beli luk iseckajte sitno. U tiganju zagrte ulje, pa dodajte ¾ narezanog luka, iseckani beli luk i mlevenu ljutu papriku. Dinstajte neprestano mešajući tako da luk malo omekša, a da beli luk postane zlatnožut.
Dodajte soja sos, nektar od agave i jabukovo sirće. Promešajte, pa dodajte skuvanu oceđenu testeninu. Kuvajte još minut-dva, tako da testenina upije soja sos, pa pospite preostalim narezanim mladim lukom i susamom. Odmah poslužite.
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi