Sastojci:
- 300 g šargarepe
- 4 kašičice ulja
- 3 čena belog luka
- 3 kašike seckanog peršuna
- 1/2 kašičice čilija u prahu
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašičica mlevenog kima
- so
Priprema:
Šargarepu iseckajte na kolutove i prokuvajte u hladnoj vodi. Ocedite i ostavite da se ohladi.
Iceskajte sitno beli luk, pomešajte sa peršunom, čilijem, mlevenom paprikom i dodajte so. U tiganju zagrejte ulje sa malo vode i kratko prokuvajte ovu smesu.
Dodajte limunov sok i prelijte ovim umakom ohlađenu šargarepu.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak