Ova salata je idealna za prazničnu trpezu, možete je oblikovati po želji, obližiti mirođijom ili peršunom i ukrasiti zvezdicama!

Sastojci:

  • 400 g kukuruza šećerca
  • 20 g susama (manje ili više - po želji!)
  • 250 g slanog krem sira
  • 180 g kisele pavlake

Priprema:

Skuvati zamrznuti kukuruz iz kese (kad voda proključa, gotovo je). Za to vreme u tiganju - bez ulja - propržiti susam, dok ne promeni boju. Procediti kukuruz, a zatim ostaviti i kukuruz i susam da se ohlade. Sjediniti ohlađeni kukuruz, susam, krem sir i pavlaku - mešati dok se ne dobije ujednačena rustična smesa.

Izvor: Coolinarka

NA SAJTU SENSE PROČITAJTE JOŠ:

Tradicionalni recepti na zdraviji način: francuska salata bez majoneza (VEGETARIJANSKI)

Vegetarijanska poslastica: recept za rafaelo tortu (POSNO)