Tunjevina i pirinač je idealna kombinacija ukusa, ali i hranjivih materija. Integralni pirinač je bogat valknima, dok tunjevina obezbeđuje dovoljno omega kiselina, te je ova salata sjajan izbor za svaku priliku.

Potrebno:
- 4 šolje kuvanog integralnog pirinča
- 2 konzerve tunjevine
- 4 tvrdo kuvanih jaja
- 2 kisela krastavčića
- 2 paradajza
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašika sitno seckanog lista peršuna
- 2 kašike vinskog sirćeta (ili soka od limuna)
- so, mleveni biber
Priprema:
U oceđeni i ohlađeni pirinač dodati sitno seckani list peršuna, usitnjenu tunjevinu oceđenu od ulja, iseckane kockice kiselih krastavaca, kockice oljuštenog paradajza i sitno seckani crni luk. Posoliti i pobiberiti, zakiseliti i preliti uljem od tunjevine (po potrebi doliti maslinovim uljem). Dekorisati kolutovima tvrdo kuvanih jaja, ohladiti i poslužiti.
Izvor: Bezglutenska ishrana