Sezona je kada kopriva masovno raste, te bi je trebalo iskoristiti kao vrhunski dodatak vašim salatama, jelima ili smutijima kojima se dodaje nakon termičke obrade. Nudimo vam recept koji polako osvaja kuhinje...

Sastojci:

  • nekoliko krompira
  • dve veze blitve
  • što više mlade koprive
  • šolja bobica nara
  • maslinovo ulje
  • so, biber, beli luk i čili (po vašoj želji)

Priprema: Oljuštite krompir i iseckajte ga na kocike. Beli hrskavi deo blitve isecite na kockice, a zeleni deo na trakice. Mladu korpivu operite i odvojite listiće. Stavite krompir u veću šerpu da se kuva i nalijte duplo više vode no što ima krompira. Kada se krompir skuva, dodajte blitvu i kuvajte još koji minut, te procedite.

Jelo možete servirati u dublju činiju, dodati koprivu, limun, maslinovo ulje i začine. Nakon što sve izmešate, pospite bobicama nara.

Napomena: Limun neutrališe eventualno žarenje koprive moguće tokom branja ili pripreme iste.

Prilagođeno sa Tika Taka