Sezona je kada kopriva masovno raste, te bi je trebalo iskoristiti kao vrhunski dodatak vašim salatama, jelima ili smutijima kojima se dodaje nakon termičke obrade. Nudimo vam recept koji polako osvaja kuhinje...
Sastojci:
- nekoliko krompira
- dve veze blitve
- što više mlade koprive
- šolja bobica nara
- maslinovo ulje
- so, biber, beli luk i čili (po vašoj želji)
Priprema: Oljuštite krompir i iseckajte ga na kocike. Beli hrskavi deo blitve isecite na kockice, a zeleni deo na trakice. Mladu korpivu operite i odvojite listiće. Stavite krompir u veću šerpu da se kuva i nalijte duplo više vode no što ima krompira. Kada se krompir skuva, dodajte blitvu i kuvajte još koji minut, te procedite.
Jelo možete servirati u dublju činiju, dodati koprivu, limun, maslinovo ulje i začine. Nakon što sve izmešate, pospite bobicama nara.
Napomena: Limun neutrališe eventualno žarenje koprive moguće tokom branja ili pripreme iste.
Prilagođeno sa Tika Taka
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost