Sastojci:
Kora:
- 2 šolje oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)
- 1 šolja kokosa
- 1 kašika rogača
- 10 urmi (potopljenih u vodi par sati)
Fil:
- 1-2 šolje indijskih oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)
- 2-3 supene kašike meda
- sok od 3 velike narandže
- narendana kora 1 narandže (samo ako imate organske narandže)
- 1/4 šolje kokosovog ulja (otopljenog)
Priprema:
Sve sastojke za koru blendati dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dobijenu koru rastanjiti u kalup, tako da napravite kadicu u koju ćete sipati fil. Pripremite fil tako što ćete indijske orahe, med i sok od narandže blendati na najjače dok ne dobijete kremastu smesu. Tada dodajte istopljeno kokosovo ulje i blendajte još malo. Izlijte smesu u kalup. Stavite u zamrzivač na 2 sata najmanje (najbolje preko noći). Tortu čuvajte u zamrzivaču, lepše se seče, a veoma se brzo otkravljuje.
Izvor: Školanekuvanja
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak