Sastojci:
Kora:
- 2 šolje oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)
- 1 šolja kokosa
- 1 kašika rogača
- 10 urmi (potopljenih u vodi par sati)
Fil:
- 1-2 šolje indijskih oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)
- 2-3 supene kašike meda
- sok od 3 velike narandže
- narendana kora 1 narandže (samo ako imate organske narandže)
- 1/4 šolje kokosovog ulja (otopljenog)
Priprema:
Sve sastojke za koru blendati dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dobijenu koru rastanjiti u kalup, tako da napravite kadicu u koju ćete sipati fil. Pripremite fil tako što ćete indijske orahe, med i sok od narandže blendati na najjače dok ne dobijete kremastu smesu. Tada dodajte istopljeno kokosovo ulje i blendajte još malo. Izlijte smesu u kalup. Stavite u zamrzivač na 2 sata najmanje (najbolje preko noći). Tortu čuvajte u zamrzivaču, lepše se seče, a veoma se brzo otkravljuje.
Izvor: Školanekuvanja
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost