Sastojci:
Kora:
- 2 šolje oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)
- 1 šolja kokosa
- 1 kašika rogača
- 10 urmi (potopljenih u vodi par sati)
Fil:
- 1-2 šolje indijskih oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)
- 2-3 supene kašike meda
- sok od 3 velike narandže
- narendana kora 1 narandže (samo ako imate organske narandže)
- 1/4 šolje kokosovog ulja (otopljenog)
Priprema:
Sve sastojke za koru blendati dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dobijenu koru rastanjiti u kalup, tako da napravite kadicu u koju ćete sipati fil. Pripremite fil tako što ćete indijske orahe, med i sok od narandže blendati na najjače dok ne dobijete kremastu smesu. Tada dodajte istopljeno kokosovo ulje i blendajte još malo. Izlijte smesu u kalup. Stavite u zamrzivač na 2 sata najmanje (najbolje preko noći). Tortu čuvajte u zamrzivaču, lepše se seče, a veoma se brzo otkravljuje.
Izvor: Školanekuvanja
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Uskršnji vikend horoskop od 18. do 21. aprila 2025: Čije će emocije buknuti, a ko treba da kupi srećku
Dnevni horoskop za 18. april 2025: Ribe se bacaju na dijetu, Strelcu prijatelji pomažu da reši ljubavnu krizu
8 feng šui saveta za privlačenje sreće: Šta treba da uradite u svakoj prostoriji pre Uskrsa?