Sastojci:
- 1kg lišća od kopriva
- 2l vode
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza peršuna
- 4 češnja belog luka
- 3 kašike brašna
- 2 kašike začina
- 1dl jabukovog ili vinskog sirćeta
- so
Priprema:
Lišće ili vrhove kopriva oprati i spustiti u kipuću vodu. Sitno iseckati glavicu luka, isitniti barene koprive, pa čorbu začiniti brašnom razmućenim u hladnoj vodi, začinom, solju, sirćetom, iseckanim peršunom i belim lukom.
Izvor: Šabačka eparhija
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi