Sastojci:
Za kolačiće:
- 500 g brašna
- 1 kašika šećera
- 25 g kvasca
- malo soli
- 2 kašika maslinovog ulja
Za premazivanje:
- malo meda
Priprema: Natrti brašno uljem. U činiji skupiti brašno u gomilu i na sredini načiniti udubljenje u koje treba izdrobiti kvasac, sipati šećer i so i sve zamesiti mlakom vodom. Ostaviti testo da se odmara ½ sata.
Testo izručiti na radnu površinu i oklagijom formirati pravougaonu površinu, debljine jednog prsta, pa vaditi modlicom male krofnice 40 kom. Poređati krofnice u podmazanom plehu i ostaviti da se odmore ½ sata.
Pred pečenje gornju površinu krofnica premazati uljem i načini ubode slamkom. Peći na umerenoj vatri. Prohlađene premazati medom.
Vreme pripreme: 90 min
Izvor: Knjazevačke vesti
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!