Potrebni sastojci za četiri osobe:
- domaće, sveže kore s jajima ili bez
- 1/2 ananasa
- šoljica svježih borovnica
- malo narendane tonke
- agavin sirup, med, ili neki drugi prirodni tečni zaslađivač
- malo limunovog soka
- maslac
- sladoled od vanile
- sveža nana
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ili čak 200°C.
Ananas očistite i naseckajte, borovnice isperite pod mlazom hladne vode.
Uzmite dve kore, natopite ih s malo vode i rastopljenog maslaca u koji ste, dok se topio, dodali malo cimeta i tonke.
Kad ih dobro natopite, stavite ih u kalup koji inače koristite za pite ili pečenje testa.
Naslažite ananas ravnomerno po dnu kalupa, rasporedite po njemu sveže borovnice i nanu, narednajte po svemu još malo tonke i prošarajte agavinim sirupom/medom ili nekim drugim prirodnim zaslađivačem.
Pospite sa par kapi limunovog soka i rastopljenog maslaca i zarolajte ostatak testa preko ivice. Okvir premažite - rastopljenim maslacem!
Ubacite u rernu i pecite dok okvir ne dobije zlatno-žutu boju i hrskav izgled - što će trajati oko 20, 30 minuta.
Servirajte uz kuglu sladoleda od vanile.
Izvor: Tavan
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 18. april 2025: Ribe se bacaju na dijetu, Strelcu prijatelji pomažu da reši ljubavnu krizu
8 feng šui saveta za privlačenje sreće: Šta treba da uradite u svakoj prostoriji pre Uskrsa?
3 horoskopska znaka imaju veliki izazov do Uskrsa 2025: Glasno govore "ne" i stavljaju sebe na prvo mesto