Potrebni sastojci za četiri osobe:

  • domaće, sveže kore s jajima ili bez
  • 1/2 ananasa
  • šoljica svježih borovnica
  • malo narendane tonke
  • agavin sirup, med, ili neki drugi prirodni tečni zaslađivač
  • malo limunovog soka
  • maslac
  • sladoled od vanile
  • sveža nana

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 ili čak 200°C.

Ananas očistite i naseckajte, borovnice isperite pod mlazom hladne vode.

Uzmite dve kore, natopite ih s malo vode i rastopljenog maslaca u koji ste, dok se topio, dodali malo cimeta i tonke.

Kad ih dobro natopite, stavite ih u kalup koji inače koristite za pite ili pečenje testa.

Naslažite ananas ravnomerno po dnu kalupa, rasporedite po njemu sveže borovnice i nanu, narednajte po svemu još malo tonke i prošarajte agavinim sirupom/medom ili nekim drugim prirodnim zaslađivačem.

Pospite sa par kapi limunovog soka i rastopljenog maslaca i zarolajte ostatak testa preko ivice. Okvir premažite - rastopljenim maslacem!

Ubacite u rernu i pecite dok okvir ne dobije zlatno-žutu boju i hrskav izgled - što će trajati oko 20, 30 minuta.

Servirajte uz kuglu sladoleda od vanile.

Izvor: Tavan