Zdravi čips od heljdinih kora će postati vaš omiljeni hrskavi slaniš. Priprema je vrlo jednostavna a možete po želji i ukusu dodavati i oduzimati začine.

Prolećni vegetarijanski obrok: egzotična salata sa kuskusom, pinjolima i tikvicama (+RECEPT)

Sastojci:

  • 1 pakovanje heljdinih kora
  • 5 supenih kašika maslinovog ulja
  • 1 kafena kašika morske soli
  • 1 kafena kašika bibera
  • 1 kafena kašika mlevene papričice u prahu
  • 1 kafena kašika origana
  • 1 kafena kašika bosiljka
  • 1/2 kafene kašike belog luka u prahu

Kako boje utiču na apetit i prejedanje: tajne koje kuvari i restorani brze hrane već dugo znaju (+SAVETI)

Priprema:

Poređajte heljdine kore i pažljivo ih icesite na kvadratiće iste veličine (možete koristiti i makaze). U maslinovo ulje umešajte biber, mlevenu papričicu u prahu, origano, bosiljak i beli luk u prahu. Maslinovim uljem sa začinima ravnomerno premažite prethodno isečene heljdine kore (pomoću čeke za kolače) kako bi se smesa dobro rasporedila. Stavite pek papir na tepsiju i rasporedite razdvojene heljdine kore po tepsiji. Ubacite u rernu na 2 minuta da se kore isuše. Kada se ohlade pospite morsku so po zdravom čipsu.

Izvor: Lovesensa