Zdravi čips od heljdinih kora će postati vaš omiljeni hrskavi slaniš. Priprema je vrlo jednostavna a možete po želji i ukusu dodavati i oduzimati začine.
Sastojci:
- 1 pakovanje heljdinih kora
- 5 supenih kašika maslinovog ulja
- 1 kafena kašika morske soli
- 1 kafena kašika bibera
- 1 kafena kašika mlevene papričice u prahu
- 1 kafena kašika origana
- 1 kafena kašika bosiljka
- 1/2 kafene kašike belog luka u prahu
Priprema:
Poređajte heljdine kore i pažljivo ih icesite na kvadratiće iste veličine (možete koristiti i makaze). U maslinovo ulje umešajte biber, mlevenu papričicu u prahu, origano, bosiljak i beli luk u prahu. Maslinovim uljem sa začinima ravnomerno premažite prethodno isečene heljdine kore (pomoću čeke za kolače) kako bi se smesa dobro rasporedila. Stavite pek papir na tepsiju i rasporedite razdvojene heljdine kore po tepsiji. Ubacite u rernu na 2 minuta da se kore isuše. Kada se ohlade pospite morsku so po zdravom čipsu.
Izvor: Lovesensa