JEDITE I SMRŠAJTE - RECEPT ZA BRZU PITU OD OVSENIH PAHULJICA, SIRA I PRAZILUKA: Idealno za doručak, još bolje za večeru!

Brza pita od ovsenih pahuljica, sira i praziluka - bolja od klasičnih pita sa korama, sjajan izbor za doručak ako želite da smršate!

Shutterstock

Ako nemate ideju šta da spremite za doručak, a želite da smršate i pojedete nešto ukusno, imamo recept za vas. Od ovsenih pahuljica uglavnom se pripremaju kaše - i nutricionisti za doručak preporučuju ovsenu kašu ili omlet. Sada vam donosimo kombinaciju od ove dve namirnice koja će vas oduševiti. Možete je jesti za večeru i spremiti nešto na brzinu za celu porodicu.

Ovo je brza pita u kojoj su glavni sastojak ovsene pahuljice, a posebnu aromu daju joj praziluk i sir. Osim što je ukusna, sjajna je i za sve koji biraju vegetarijanski način ishrane. Dobićete zdrav doručak ili večeru, bez puno kalorija.

Brza pita od ovsenih pahuljica, sira i praziluka

Sastojci:

  • 1 čaša ovsenih pahuljica
  • 1 čaša mleka
  • 1 veći praziluk ili 2 manja
  • 2 jaja
  • 3 kašike mrvljenog ili feta sira
  • ulje
  • morska so

Priprema:

Ovsene pahuljice potopite u mleku i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Operite i očistite praziluk, pa ga iseckajte na sitne kolutove. U smesu od mleka i ovsenih pahuljica dodajte 2 umućena jajeta i sve dobro promešajte. Zatim dodajte praziluk i sir, pa ponovo promešajte da se sjedini, posolite sa malo morske soli.

Tiganj podmažite biljnim uljem, pa u njega izručite smesu ravnomerno, kao da pravite palačinku. Poklopite tiganj i ostavite da s epeče oko 5 do 7 minuta na srednjoj vatri. Važno je da prethodno uključite ringlu da se zagreje. Kada je dno zapečeno, pažljivo okrenite na drugu stranu da se i ona zapeče oko 5 do 7 minuta. Izručite na tajnir i poslužite. Savršeno se slaže uz šolju jogurta i kiselo mleko.

Izvor: Sensa