Tikvice su vrlo maštovita namirnice, jer od njih možete napraviti razna ukusna jela, od čorbi, pita, pa sve do slatkiša.

Donosimo vam recept za vegetarijanskupitu od tikvica, bez kora - savršeno za doručak.

Sastojci:

  • 3 izrendane tikvice srednje veličine
  • 1 iseckana paprika
  • 3 iseckana pera mladog luka
  • 150 g rendane mocarele
  • 2 kašike izrendanog parmezana
  • 1/2 šolje integralnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2/3 šolje mleka bez masti
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 2 jaja, umućena
  • 1/2 kašičice soli
  • biber po ukusu

Priprema:

Tikive izrendajte i procedite, pa pomešajte sa paprikom, mladim lukom i mocarelom. U drugu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, mleko, maslinovo ulje, jaja, so i biber. Dobro umutite da se svi sastojci sjedine.Obložite pleh papirom za pečenje, sipajte smesu u pleh, pospite parmezanom i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.

Izvor: Sensa