Kupus, namirnica puna antioksidanta i vitamina C, a osim što je zdrava, sjajna je za pripremu raznih jela jer ga možete koristiti kao glavni sastojak mnogih specijaliteta. Od čorbi, musake sa kupusom, pa sve do pita, kupus daje idealan ukus svakom jelu, posebno ako ga dobro i lepo začinite.

Donosimo vam recept za pitu od kupusa koja se brzo sprema, a kombinacija kupusa sa posebnim krem prelivom od jogurta i jaja učiniće da ova pita postane vaš izbor za ukusan doručak ili večeru. Sočna, mekana i toliko ukusna da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu. Možete je praviti i u dijetalnoj varijanti sa speltinim brašnom.

Recept za pitu od kupusa

Sastojci:

500 g kupusa
mladi luk
so, biber
mirođija
3 jaja
200 g jogurta
150 g speltinog brašna (može i belo)
prašak za pecivo
ulje
susam

Priprema:

Iseckajte kupus na sitno za salatu, a zatim na sitno iseckajte mladi luk i pomešajte. Dodajte u smesu mirođiju, biber i so. U posebnoj posudi ppomešajte jaja, brašno, jogurt i prašak za pecivo. Pomešajte kašikom, pa umutite mikserom dok ne dobijete jedinstvenu kremastu smesu. Posolite. Pleh podmažite uljem, pa sipajte smesu sa kupusom, a preko krem smesu sa jajetom. Pitu pospite susamom. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Uživajte u toplom jelu.

Izvor: Sensa