Pripremite ukusnu i zdravu tortu za celu porodicu sa jabukama, a glavni i tajni sastojak koji je čini dijetalnom i menja brašno jesu ovsene pahuljice. Ovaj jednostavan i ukusan desert se priprema brzo, a biće savršen izbor za slatku užinu.
Mogu je spremati i potpuni početnici u kuhinji, a biće još ukusnija ako dodate malo cimeta i puno ljubavi. Za najmlađe, savršeno se slaže uz šolju toplog mleka.
Sastojci:
- 200 g ovsenih pahuljica
- 400 ml mleka
- 2 jaja
- 40 g šećera
- Prstohvat soli
- 8 g praška za pecivo
- 50 g vašeg omiljenog bobičastog voća
- 2 jabuke
- buter
Priprema:
Ovsene pahuljice potpopite u mleku, promešajte i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Za to vreme umutite ručno 2 jaja, pa dodajte šećer i nastavite da mutite, dodajte prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve dobro izmešajte pa sipajte u smesu sa žumancima ovsene pahuljice sa mlekom i dobro izmešajte. Iseckajte jabuke na kockice.
Pleh ili kalup za torte podmažite buterom. Sipajte smesu sa ovsenim pahuljicama i ravnomerno raspodelite. Preko pospite bobičasto voće, pa iseckane jabuke. Možete dodati i malo cimeta, a na vrhu dodajte malo iseckanog putera.
Uživajte!
Izvor: Sensa