Priprema praznične trpeze ponekad može biti naporna i iscrpljujuća, ali umesto da trošite puno vremena na pripremu torti i kolača, imamo sjajajn recept za vas. Božićne kuglice od samo 3 sastojka prave se za manje od 10 minuta, a kombinacija ukusa je fenomenalna.

Spolja je kokos, a iznutra kakao smesa - osim što izgledaju dekorativno, tope se u ustima. Dopašće se i deci i odraslima, jendostavno rečeno, ovo je praznični kolač koji će zadovoljiti sve slatkoljupce.

Sastojci:

  • 250g kokosovog brašna
  • 150 ml kondezovanog mleka
  • 1 kašika kakao praha

Priprema:

U čini ipajte 200g kokosovog brašna, pa prelijte kondezovanim mlekom. Mesite rukom dok se ne sjedini smesa. 1/3 izdvojite, pa u nju sipajte kašiku kako praha. Dobro promešajte da se sjedini, pa oblikujte u kuglice. Uzmite preostalu smesu sa kokosom i kondezovanim mlekom, pa sa njom obložite svaku kuglicu, tako da spolja bude bala, a iznutra braon. Dobijene kuglice uvaljajte u koksoovo brašno i poslužite gostima. Oduševiće i porodicu i goste!

Za dodatni dekorativni efekat možete od kuglica na tacni napraviti kupolicu ili jelku. Izgledaće predivno na prazničnoj trpezi.

Izvor: Sensa