Banane, jogurt i kivi, zvuči zaista osvežavajuće! Ljubiteljima voćnih torti ovaj kolač će brzo osvojiti srce. Najveća prednost ove poslastice je bogat ukus, ali volimo ga i zbog malog sadržaja kalorija koji sadrži. Idealan je za one koji žele da smanje konzumaciju slatkiša i izgube koji kilogram. Dodatak je smeđi šećer, ali nema brašna.

Sjajno je i što se ne peče, već samo treba da odstoji kako bi ukus bio još lepši. Kivi je voćka koja podseća na egzotiku, a u kombinaciji sa banama i grčkim jogurtom doneće nam jednu sjajnu poslesticu u jednostavnoj recepturi.

Sastojci:

  • 200g čajnog keksa
  • 70 grama putera (može i vegansku puter)
  • 4 kivija
  • 3 banane
  • 500 ml grčkog jogurta (može i veganski jogurt)
  • 70 grama smeđeg šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 3 kivija
  • 40 grama badema

Priprema:

Keks ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete mrvice, a zatim ga pomešajte sa rastopljenim puterom i napravite biskvit. Napravite ga na tacni za posluženje torte, pa stavite u frižider da odstoji oko 30 minuta. Oljušite i isecite kivi na kockice. Pomešajte 4 kivija, limunov sok i šećer. Sve zagrejte na srednjoj vatri 2-3 minuta da kivi pusti sok, pa ohladite.

U dobijeni fil sipajte grčki jogurt. Sve dobro izmešajte, pa stavite u frižider da odstoji oko 30 minuta. Na biskvit poređajte iseckane kolutove banane, pa preko nanesite fil od kivija i jogurta ravnomerno. Preko fila poređajte iseckane kolutove od 3 kivija i pospite tortu bademom. Ostavite da prenoći u frižideru i uživajte u bogatom voćnom ukusu.

Prijatno!

Izvor: Sensa