VELIKA SLANA TORTA OD TIKVICA, PEČURAKA I SIRA: Bogat ručak bez mesa - najlepše je kada dodate pavlaku!

Slana torta od tikvica, pečuraka i sira - poslužite je kao glavno jelo, savršen ručak bez mesa!

Youtube/Printscreen/ Семейная кухня

Najmaštovitija namirnica kojoj uvek kažemo DA - to su definitivno tikvice. Od ove zelene niskokalorične kraljice kulinarskih specijaliteta možemo napraviti uštipke, musaku, hleb, pa čak i kolač. Sada vam donosimo recept za slanu tortu od tikvica, šampinjona i sira - kombinacija koja je izuzetno ukusna, ali i gurmanska i zasitna.

Ukoliko želite bogat i slasan obrok bez mesa, ova torta je idealna za glavno jelo. Pre nje možete poslužiti domaću supu, a zelena salata sa rotkvicama može biti odličan prilog. Evo recepta:

Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • 300 g pečuraka (vrsta po izboru)
  • 100 g sira
  • 2 jaja
  • 45 g kukuruznog brašna
  • 50 g pavlake
  • 2 čena belog luka
  • So i začini po ukusu

Priprema:

Izrendajte tikvice i ocedite višak tečnosti. Zatim dodajte umućena jaja, so i začine, mešajte. Dodajte brašno i ponovo promešajte. Ispecite 5 palačinki u dobro zagrejanom tiganju malog prečnika i nauljenog, pokrivenog poklopcem. Pečurke isecite, dinstajte zajedno sa izgnječenim belim lukom. Ohladite, dodajte rendani sir, pavlaku, sir, so i začine, promešajte.

Smesu od pečuraka rasporedite na svaku palačinku sa malim slojem fila i prekrijemo sledećom palačinkom. Gornji sloj pospite rendanim sirom i ukrasite povrćem po ukusu. Stavite tortu u frižider da se natopi. Po želji možete poslužiti vruće i zagrejano.

Prijatno!

Izvor: Sensa