Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava u telu ako nam nedostaje Šumanova rezonanca: evo kako magnetna polja utiču na zdravlje i raspoloženje čoveka

U odsustvo Šumanovih frekvencija nastaju fizički i mentalni problemi - evo šta srpski doktor Branimir Nestorović otkriva o čuvenoj Šumanovoj frekvenciji!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nemački fizičar W.O. Schumann sa Tehničkog Univerziteta u Minhenu je 1952. godine odlučio da pokuša da odgovori na pitanje da li Zemlja ima svoj puls tj. frekvenciju na kojoj vibrira. Njegovo istraživanje je počivalo na teoretskoj prepostavci da lopta unutar lopte stvara električnu struju. Zemlja je negativno naelektrisana, a jonosfera (sloj oko nje u atmosferi) pozitivno, pa se mora stvoriti električni naboj. On je frekvenciju ove struje izračunao kao 10 Hz. Kasnijim radovima ovaj broj korigovan je na 7,83 Hz. Ovaj broj se označava kao Šumanova rezonanca (ŠR) i potvrđena je od strane brojnih laboratorija. Zanimljivo je da je ovo frekvencija budističkog "om" u mantrama.

Frekvencija vibracije Zemlje je 10 do 11,5 Hz (kako je otkrio Tesla), a Šumanova rezonanca ne potiče iz Zemlje već je posledica interakcije magnentnog polja Zemlje i jonosfere (zračenja koje stiže sa Sunca).

Ova pojava nije izazvala nikakvo zanimanje nauke, sve dok doktor Anker Mueller nije slučajno naleteo na Šumanovrad. On je odmah primetio da je Šumanova rezonanca identična frekvenciji ljudskog mozga. Brojne elektroencefalografije pokazale su da je frekvencija magnentnog polja Zemlje u stvari frekvencija alfa talasa mozga čoveka. Međunarodna grupa od 104 naučnika potvrdila je zaključke ove studije. Zaključci su neverovatni. Ljudi su ne samo sinhronizovani međusobno unutar frekvencije ŠRumanove rezonance, već i sa samom Zemljom. Rezultati su objavljeni u International Journal of Environmental Research and Public Health.

Istraživanja profesora E. Jacobija sa Univerziteta u Dizeldorfu pokazala su da u odsustvo Šumanovih frekvencija nastaju fizički i mentalni problemi. Profesor R.Wever sa Max Planck Instituta Bihejvioralnu fiziologiju u Erling-Andechs proučavao je studente koji su četvrtoj nedelji živeli u bunkeru ispod Zemlje, potpuno izolovanom od magentnog polja Zemlje. Posle izvesnog perioda njihov dnevni ritam se poremetio, javili su se emotivni problemi i jake migrene. Potom im je vratio Šumanovu rezonancu od 7,83 Hz u okolinu i rezultati su bili zapanjujući - zdravsteno stanje studenata se brzo normalizovalo. Kosmonauti koji su boravili svemiru duže vremena, van magnentnogpolja Zemlje, izgubili su oko 80% svoje koštane mase. Naučnik Michael Persinger je konstruisao aparat koji emituje magentno polje od 7,83 Hz u Međunardnoj svemirskoj stanici i promene na kostima su se izgubile.

U zaključku pomenute internacionalne studije istaknuto je: "Ljudski regulatorni sistemi su dizajnirani da se adptiraju na dnevne i sezonske klimatske i geomagnetne varijcaije, međutim nagli poremećaji solarne i geomagnetne aktivnosti remete ove mehazme, dovodeći do pogoršavanja hroničnih bolesti, povećanja broja srčanih udara, miokarda, povećanog pritiska, epileptičnih napada". Ljudske ćelije reaguju samo na frekvencije između 3 i 25 Hz (extralow frequency ELF), ostale frekvence nemaju nikakav uticaj na njih.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj