Nadimanje stomaka najčešće nastaje kada jedete namirnice koje se teško i sporo vare, ali stručnjaci ističu da postoji jednostavno rešenje kako da se rešite nadimanja, piše Lovesensa.

Brza hrana, određene vrste povrća (pasulj, crni luk, kupus, prokelj, brokoli ili karfiol), gazirana i alkoholna pića uzrokuju nadimanje i bolove u stomaku. Iako su uzrok za nadimanje, nabrojane vrste povrća su neverovatno hranljive, pune vitamina i minerala, pa ne biste trebali da ih se odričite, već možete primeniti zdrav prirodni metod koji pomaže da se hrana lako i pravilno svari.

Stručnjaci ističu da je najbolji prirodni lek protiv nadimanja voda. Hidratacija je neophodna za pravilo funkcionisanje digestivnog trakta, pa ukoliko ne pijete dovoljno vode, usporićete sistem organa za varenje i metabolizam i tako izazvati nadimanje i bolove u stomaku. Svaka osoba treba da popije 1,5 do 2 litra vode dnevno.

Hidratacija je neophodna za zdravlje, a voda je savršen prečišćivač organizma. Voda je glavno sredstvo u detoksikaciji, a to pokazuje i njeno dejstvo u izbacivanju viška soli iz organizma, što takođe sprečava nadimanje i visok krvni pritisak.

Telo koristi vodu u mnogim važnim procesima u organizmu, kao što je pravilno skladištenje hranljivih materija i kiseonika u organizmu, pomaže u izbacivanju toksina, kontroliše temperaturu tela i podstiče pravilno funkcionisanje sistema organa za varenje.

Zapamtite, dovoljna količina vode je nešto najbolje što možete pružiti organizmu svakog dana!

Izvor: Lovesensa