Prema izveštaju Fondacije za mentalno zdravlje čije je sedište u Londonu, mentalni poremećaji i beskućništvo idu ruku pod ruku. Problem stanovanja može povećati šanse za razvoj ili pogoršanje postojećih mentalnih problema. Istraživanja Fondacije pokazala su da fizička aktivnost (poput pešačenja i biciklizma) može da pomogne kod prevazilaženja stresa, depresije i anksioznosti, podjednako kao i lekovi i savetovališta.

Ako žena ima disbalans druge čakre, dolazi do različitih oboljenja: evo kako se Svadhistana najlakše vraća u ravnotežu

Problem je u tome što žene manje praktikuju fizičku aktivnost od muškaraca – kako zbog toga što i dalje vode glavnu brigu o deci i domaćinstvu, tako i zbog predrasuda i straha od osude.

Hostel za žene beskućnice Kraljica Marija (Queen Mary) u Londonu iz tog razloga primenjuje holistički pristup očuvanju psihičkog zdravlja – biciklističke seanse za žene. Na taj način one dobijaju priliku da učenjem voženja bicikla povećaju samopouzdanje i samostalnost, i tako pronađu put ka drugim sferama društvene zajednice, kao što je plaćeni posao.

Izvor: Lovesensa

Ima neverovatnu snagu: evo kako da ispunite želje pomoću vode

Ukoliko ukucate na internetu reč voda, verovatno ćete da naiđete na niz saveta različitih autora o tome kako da ostvarite svoje snove, i to upravo pomoću vode.

Proverite da li vam neko šalje negativne energetske vibracije: evo kako se zaštititi od uroka i loše energije

Mogućnosti ove tečnosti bez koje nema života možete praktično da proverite pomoću vrlo jednostavnog testa za koji su vam potrebni samo voda, papir i olovka. Isprobajte ovaj neverovatno jednostavan eksperiment!

Potrebni su vam:

  • voda
  • papir 
  • olovka

Kako razvezati karmičke čvorove: vežba koja čisti dušu od taloga negativnosti

Način za testiranje:

  • Napišite svoju želju u sadašnjem vremenu, na komadiću papira.
  • Na papirić na koji ste napisali svoju želju stavite čašu sa vodom.
  • Trljajte dlanove dok ne postanu topli.
  • Kada vam dlanovi postanu topli obuhvatite čašu vode i vizualizujte ostvarenje svoje namere, koju ste prethodno napisali na papir
  • Popijte vodu.

Izvor: Lovesensa