Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se rešiti bolova bez lekova: holističke terapije koje vraćaju zdravlje

Bol je jedan od najčešćih uzroka narušenog zdravlja, onaj koji nam oduzima radost, snagu i energiju. Ali bolni signali našeg tela šalju nam važne poruke. Te informacije mogu pomoći u traženju holističkih pristupa koji nam ponovo ...

  Izvor: Shutterstock

Kao izvrsna alternativa često nepotrebnom uzimanju analgetika ističe se meditacija. Naime, analgetici sadrže opioide, materije koje učestvuju u blokiranju sprovođenja impulsa bola prema mozgu. Ljudski organizam i prirodno proizvodi sopstvene opioide kako bi suzbio bol – istraživanja su pokazala da je taj efekat izražen pri kognitivnoj psihoterapiji, hipnozi, akupunkturi...

Ali, u meditaciji opioidi nisu potrebni – ona smanjuje bol i bez njih, otkriveno je naučnim istraživanjem koje je podržao američki Nacionalni centar za komplementarno i integrativno zdravlje (NCCIH), čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Journal of Neuroscience.

Povezane vesti

Istraživanje su sproveli naučnici iz Medicinskog centra Wake Forest koji su kod ispitanika koji su praktikovali meditaciju, pomoću posebnog leka, blokirali aktivnost opioida, a meditacija je i dalje bila efikasna u smanjenju bola. Smatra se da bi ovo otkriće moglo doprineti lečenju bola, posebno hroničnog, bez uobičajenih lekova. Osim toga, određene vrste meditacije, kao što je mindfulness, uče nas kako da prihvatimo sve senzacije i osećanja, pa tako i bol. Kada se izveštimo u toj praksi, doživljaj bola često se smanjuje.

Povezane vesti

Biorezonaca odlično pomaže protiv glavobolje i bolova u lokomotornom sistemu. U zavisnosti od poremećaja, tretman traje 5 - 30 minuta i potpuno je prijatan i bezbolan. Za akutne promene (npr. akutne bolove u leđima) dovoljno je 3 - 5 tretmana, a za hronična oboljenja otprilike desetak tretmana. Biorezonanca se odlično dopunjuje sa akupunkturom zato što obe metode deluju na energetske tačke.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj