Glavni izazov za zdravlje celog čovečanstva trenunto je COVID-19, odnosno koronavirus koji se proširio po celom svetu, piše Lovesensa.

U borbi protiv ovog virusa najbolja prevencija je higijena - redovno pranje ruku, dezinfikovanje površina u domu koje često dodirujemo i nošenje zaštitnemaske i rukavica.

Ajurvedska (indijska) medicina naglašava da je za prevenciju korona virusa jednako važno jačanje imuniteta prirodnim lekovima kako bi se telo, ukoliko dođe u dodir sa virusom, moglo lakše da se izbori sa ovom respiratornominfekcijom.

Eksperti u oblasti ajurvede preporučuju sledeće lekovite biljke: guduči, amla bobice i nin.

Jedan od najdelotvornijih prirodnih lekova je propolis. Ako dnevno popijete ili kroz jelo ubacite kašiku propolisa, vaš imunitet će biti jak, a pluća i respiratorini sistem zdravi i zaštićeni.

U ajurvedi dobra probava je ključna za zdravlje celog organizma i ima veliku ulogu u zaštiti tela od bolesti. Zato je važno koristiti što više zdravih namirnica, lekovitih biljaka i toplih napitaka tokom epidemije virusa.

Indijska medicina u borbi protiv korona virusa preporučuje sledeće čajeve: Čaj od mente, čaj od đumbira, čaj od cimeta i čaj od komorača.

PageBreak

Kako INDIJSKA prirodna medicina leči KORONA virus: ove biljke štite telo od opasnih infekcija
Foto: Shutterstock kako-indijska-prirodna-medicina-leci-korona-virus-ove-biljke-stite-telo-od-opasnih-infekcija

Korna virus je oboljenje koje treba posmatrati sa dozom ozbiljnosti, ali ako se hranite zdravo i koristite organsku ishranu, bićete bolje zaštićeni nego da se prepustite "poročnim", brzim i lošim navikama u ishrani.

Ne treba zanemariti zančaj lekvotiog bilja. Pored nabrojanih lekovitih biljaka, možete koristiti i lekovito bilje koje je dostupno na vašem području: maslačak (list i cvet), menta, matičnjak, celer, oman, matičnjak itd.

Eksperti ajurvede preporuluju i da tokom dana ukapate u grlo dve do tri kapi susamovogulja. Ovo ulje će proočistiti disajne puteve (nos, sinuse, grlo, pluća) i pomoći će da neotežano i pravilno dišete.

Bilje poput gudučija, tulsija ili bosiljka, u kombnaciji sa biberom, đumbirom i kurkumom, jačaju imunitet i štite telo od raznih oblika infekcija.

Ne zaboravite na lekovitu pranajamu - svesno i praviolno disanje koje je neophodno za pravilno funkcionisanje i zdravljepluća.

Izvor: Lovesensa