Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klice ovog povrća sprečavaju zloćudne bolesti: ubacite ih u svakodnevnu ishranu

Klice koje smanjuju rizik od zloćudnoih bolesti - ima ih povrće koje često jedemo!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Cvet brokulija često nam se nađe na tanjiru, ali manje je poznato da obilje nutrijenata možemo dobiti iz klica ove "superhrane". U klicama se nalazi još veća koncentracija blagotvornog spoja sulforafana koji jača imunitet, probavu i srčano-nervni sistem, a sve je više naučnih dokaza da sprečava nastanak zloćudnihbolesti.

Za razliku od blagog ukusa cvetova brokolija, klice su pikantnije i odličan su dodatak sendvičima, salatama i namazima poput humusa.

Dodajete li ih u pržena ili kuvana jela, učinite to na samom kraju pripreme, kako biste sačuvali hranjive materije i hrskavu teksturu.

Klice je važno dobro prožvakati kako bi se pritom otpustili enzimi koji aktiviraju sulforafan.

Povezane vesti

Izvor: Sensa.hr

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj