Cvet brokulija često nam se nađe na tanjiru, ali manje je poznato da obilje nutrijenata možemo dobiti iz klica ove "superhrane". U klicama se nalazi još veća koncentracija blagotvornog spoja sulforafana koji jača imunitet, probavu i srčano-nervni sistem, a sve je više naučnih dokaza da sprečava nastanak zloćudnihbolesti.
Za razliku od blagog ukusa cvetova brokolija, klice su pikantnije i odličan su dodatak sendvičima, salatama i namazima poput humusa.
Dodajete li ih u pržena ili kuvana jela, učinite to na samom kraju pripreme, kako biste sačuvali hranjive materije i hrskavu teksturu.
Klice je važno dobro prožvakati kako bi se pritom otpustili enzimi koji aktiviraju sulforafan.
Izvor: Sensa.hr
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!