Cvet brokulija često nam se nađe na tanjiru, ali manje je poznato da obilje nutrijenata možemo dobiti iz klica ove "superhrane". U klicama se nalazi još veća koncentracija blagotvornog spoja sulforafana koji jača imunitet, probavu i srčano-nervni sistem, a sve je više naučnih dokaza da sprečava nastanak zloćudnihbolesti.
Za razliku od blagog ukusa cvetova brokolija, klice su pikantnije i odličan su dodatak sendvičima, salatama i namazima poput humusa.
Dodajete li ih u pržena ili kuvana jela, učinite to na samom kraju pripreme, kako biste sačuvali hranjive materije i hrskavu teksturu.
Klice je važno dobro prožvakati kako bi se pritom otpustili enzimi koji aktiviraju sulforafan.
Izvor: Sensa.hr
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak