„Razgovarajte sa svojim telom svaki dan“: pravila zdravog života Kacudžo Niši

Telo radi prema principu povratnih informacija: što ga više volite i nežno sa njim razgovarate, to vas više voli i to bolje deluje.

Inženjer po struci, Kacudžo Niši mnogo godina svog života posvetio pronalaženju efikasnih načina za poboljšanje i jačanje tela. Kao rezultat, iz ličnog iskustva razvio je Univerzalni zdravstveni sistem koji uključuje dostignuća tradicionalne medicine, drevne grčke i drevne egipatske iscelitelje, tibetanske i kineske prakse i mnoge druge izvore znanja.

Sam Niši rođen je kao vrlo bolestan. Lekari su verovali da neće dugo živeti. Međutim, Kacudžo Niši ne samo da se izlečio, već je živeo dug i bogat život. Njegov sistem isceljenja nije skup specifičnih praksi, to je cela životnafilozofija.

Samohipnoza je postala glavno pravilo poboljšanja zdravlja u sistemu, piše Niši u svojoj knjizi "Srećan život". U svojoj knjizi „Jedinstveni sistem poboljšanja zdravlja savetovao je: "Vežbajte, radite na svojoj energiji, meditirajte i bavite se svojim stavovima. Prilagođavanje sopstvenom zdravlju jedan je od najvažnijih uslova za dug i zdravživot."

Ako želite da poboljšate svoje zdravlje, stvorite u svojim mislima sliku o sebi, kao zdravoj, mladoj i snažnoj osobi.

"U nastojanju da dobijemo idealan organizam, važno je zamisliti svaki detalj ovog idealnog organizma“, napisao je Niši. - Upoznajte sebe - savršeno, dobro posmatrajte sebe, kakvu kosu imate? Kakav hod? Kakav dah? Sada pomozite telu samohipnozom. Obraćajući se određenim vdelovima, poručite im kakvi treba da budu i kako treba da rade “.

Niši je bio uveren da telo deluje u skladu sa pravilom povratnih informacija: što ga više volite i nežno razgovarate s njim, to vas više voli i to bolje deluje.

PageBreak

Čuveni Japanac Kacudžo Niši otkriva: ovo može da vam produži život - 5 pravila za zdravlje i dugoverčnost
Foto: Shutterstock cuveni-japanac-kacudzo-nisi-otkriva-ovo-moze-da-vam-produzi-zivot-5-pravila-za-zdravlje-i-dugovercnost

Niši je preporučio da svaki dan razgovarate sa svojim telom. Ali umesto da primetite gde i šta vas boli, morate sebi usaditi zdravlje. Umesto da razgovarate o komšijama, ulivajte pozitivne misli o srećnoj budućnosti. Umesto da se žalite na nedostatak novca i krizu, nadahnite se mislima o tome koliko u životu ima lepih stvari.

"Usadite samo pozitivne emocije u svoj mozak“, napisao je Niši u svojoj knjizi "Zlatna pravila zdravlja". - Naviknite se na njih, negujte ih! Svaka postavka koju dugo usađujete u sebe ukoreniće se u mozgu, a zatim manifestovati u materijalnom svetu. Sve metode sugestije izgrađene su na istom principu: podsvest prihvata kao istinu bilo koju MISAO. "

Glavno je da verujete sebi u ono što govorite, ne dozvolite da sumnjate u ono što ste rekli. Takođe, zamislite šta je rečeno u vašim mislima. Niši je uveravao da će telo odmah reagovati na naše reči, uzimajući ono što je rečeno kao naredbu, kao tačnu zapovest.

5 pravila za zdravlje i dugovečnost prema Kacudžo Nišiju:

  • Šetajte svake večeri pre spavanja kako biste zaspali u dobrom raspoloženju.
  • Spavajte na tvrdoj podlozi i tvrđi jastuk pod glavu umesto mekog. Ovo normalizuje cirkulaciju krvi, sprečava utrnulost udova tokom spavanja.
  • Ujutro, dok ležite na leđima, protresite ruke i noge 1 minut.
  • Ležeći na stomaku, mašite nogama levo-desno, 1 minut.
  • Ne ljuti se i ne žali se na sebe! Negativne misli i samosažaljenje oduzimaju zdravlje i privlače bolesti, skraćuju život, uveravao je Niši. Prema njegovim rečima, ljubazan odnos prema ljudima, kao i prema bližnjima može da vam produži život.

Izvor: Lovesensa