Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Homeopatija i snovi

Homeopatski intervju ne propušta da od pacijenta dobije informacije o kvalitetu i vrsti njegovih snova.

  Izvor: Shutterstock

"Pri stvaranju slike pacijenta (homeopate ne koriste izraze dijagnoza i anamneza), snovi predstavljaju veoma značajan pokazatelj u kom pravcu treba tražiti lek, naročito ako su izrazito upečatljivi, košmarni, ako se ponavljaju u serijama i varijacijama ili ako pacijent određenim snovima daje istaknutu važnost, objašnjava Jelena Stijak iz Udruženja homeopata Simillimum.

Arsenicum - "nemiran lek", pacijent se budi između ponoći i jednog sata. Snovi su anksiozni i priča da je u snu bio zabrinut.

Baryta carbonica - noćne more, budi se sa panikom, ali ne zna da objasni zašto.
Belladona - pacijent spava na stomaku, sanja da pada.

Bryonia - poslovno orijentisani ljudi, imaju strah od siromaštva i finansijske propasti, pa i sanjaju o poslu.

Gelsemium - pacijent ima izrazitu slabost i na mentalno-emotivnom i na fizičkom nivou, plašljiv je i suzdržan. Ima veliki strah od iščekivanja nekog događaja i zbog toga ima nesanicu.

Arnica - lek za povrede; pacijent "odbija doktora", tačno odgovori na pitanja, a onda pada u san. Sanja životinje.

Lac caninum - pacijent ima veliki strah od zmija. Spava na leđima, pri čemu je jedna noga savijena, a stopalo počiva na kolenu druge noge. Sanja zmije, pse, gamad.

Lac equinum - ima nasilne snove o ubistvima, tučama, ubijanjima... Lac felinum - ima erotske snove; sanja da ga jure i siluju.

Pulsatilla - spava na stomaku ili leđima sa jednom rukom podignutom iznad glave. San ometa određena pesma ili fraza iz pesme koja neprestano bruji u glavi.

Tuberculinum - spava u položaju kolena-grudi. Ima noćne more.

Aurum - duboka melanholija, ali odgovara i onima koji su jako odgovorni, ozbiljni i žele da postignu mnogo u životu. Pored toga, ako neko u snu često ječi, sanja tužne snove u kojima je ostavljen, ima ljubavne patnje, ili ima bolove u sinusima koji počinju u uglu desnog oka i idu ka nosu.

Aconitum - lek koji se daje onima koji se izrazito boje smrti sa predosećajem kada će da nastupi ili ih je strah od gužve, zemljotresa, pojačana je agorafobija, postoje strahovi od aviona, duhova i od srčanih tegoba.

Asclepias tuberosa - problemi sa bronhijama i plućima, a interesantno je da pacijenti kojima je potreban ovaj lek često sanjaju crkvu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj