Ako niste čuli za moringu, treba da znate da je ova moćna biljka višestruko bogatija vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima od mnogih drugih namirnica. Zbog pozitivnog uticaja na zdravlje veoma je cenjena. Evo kako se koristi.

Ako bi trebalo da izaberu jednu biljku koja će ih lečiti, odnosno sprečiti razvoj mnogih bolesti, ljudi sa istoka bi izabrali moringu. Zovu je još i "zeleno zlato" i "drvo života". Po svojim nutritivnim sastojcima moringa prevazilazi mnoge druge biljke, jer sadrži 15 puta više kalijuma od banane, 10 puta više vitamina A od šargarepe, 17 puta više kalcijuma od mleka, 25 puta više gvožđa od spanaća, 5 puta više vlakana od povrća...
Moringa može i da se pohvali velikom količinom proteina, tačnije sadrži 18 od 20 amino- kiselina koje su našem organizmu neophodne za pravilan rast, razvoj i metaboličke procese. Sadrži i vitamine B grupe, snažne antioksidante, među kojima se ističe zeatin sa snažniim protivupalnim dejstvom. Uništava slobodne radikale, sprečava prevremeno starenje i oštećenje ćeija. Koristi se i kao prirodno sredostvo za detoksikaciju organizma.
Moringa se može dodati u različita jela ili napitke, a mi predlažemo da napravite prirodan "antibiotik" u obliku kuglica, uz dodatak moćnih začina. Uzima se jedna dnevno, uz dosta voda, na prazan stomak.
Sastojci:
- 3 kašike moringe u prahu
- 3 kašike kurkume u prahu
- 3 kašike đumbira u prahu
- prstohvat crnog bibera
- 3 kašike meda
Postupak pripreme pogledajte u videu ispod:
Izvor: Sensa