Ako bi trebalo da izaberu jednu biljku koja će ih lečiti, odnosno sprečiti razvoj mnogih bolesti, ljudi sa istoka bi izabrali moringu. Zovu je još i "zeleno zlato" i "drvo života". Po svojim nutritivnim sastojcima moringa prevazilazi mnoge druge biljke, jer sadrži 15 puta više kalijuma od banane, 10 puta više vitamina A od šargarepe, 17 puta više kalcijuma od mleka, 25 puta više gvožđa od spanaća, 5 puta više vlakana od povrća...

Moringa može i da se pohvali velikom količinom proteina, tačnije sadrži 18 od 20 amino- kiselina koje su našem organizmu neophodne za pravilan rast, razvoj i metaboličke procese. Sadrži i vitamine B grupe, snažne antioksidante, među kojima se ističe zeatin sa snažniim protivupalnim dejstvom. Uništava slobodne radikale, sprečava prevremeno starenje i oštećenje ćeija. Koristi se i kao prirodno sredostvo za detoksikaciju organizma.

Moringa se može dodati u različita jela ili napitke,  a mi predlažemo da napravite prirodan "antibiotik" u obliku kuglica, uz dodatak moćnih začina. Uzima se jedna dnevno, uz dosta voda, na prazan stomak.

Sastojci: 

- 3 kašike moringe u prahu

- 3 kašike kurkume u prahu

- 3 kašike đumbira u prahu

- prstohvat crnog bibera

- 3 kašike meda

Postupak pripreme pogledajte u videu ispod: 

Prirodan antibiotik TikTok/eliyahmashiach2

Izvor: Sensa