Od visokog krvnog pritiska pati veći deo muške populacije.

Jedan od načina da se ovo stanje reguliše jeste unos dvostruko veće količine magnezijuma u odnosu na kalcijum. U dopuni ishrane možemo da koristimo direktno magnezijum-hlorid u prahu ili kao ulje.

Kada se uzima oralno, magnezijum-hlorid ima gorko-slan ukus, s tim što se dodavanjem u hranu i piće taj ukus može ublažiti. Magnezijum-hlorid se sastoji od 11,8 posto magnezijuma vezanog za 88,2 posto hlorida, a dobija se isparavanjem slanih voda, uglavnom morske.

Magnezijum-hlorid u prahu njabolje je piti dva puta dnevno, ujutru i posle podne, tako što se prokuva litar vode a kada se prohladi, dodaje 33 g magnezijuma. Rastvor sipajte u staklenu bocu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Uzimanje dodatnog magnezijuma treba izbegavati ukoliko imate ozbiljne probleme s bubrezima.