Poslednjih godina napitak od mače sve je popularniji, a to nije bez razloga. To su zapravo listići zelenog čaja, za čija blagotovorna svojstva znamo, ali sadrži više hlorofila i aminokiselina jer su njeni grmovi bili zaštićeni od direktne sunčeve svetlosti. Bere se ručno, suši i melje posebnom tehnikom u fini prah.
Prema sadržaju antioksidanata, mača je superiornija i od borovnica, akai bobica i brokolija, a bogata je i vlaknima, hlorofilom i vitaminom C, kao I mineralima- selenom, hromom, cinkom i magnezijumom. Jača telo, štiti ga od razvoja bolesti i sprečava prevremeno starenje. Takođe sadrži kofein, stoga može biti odlična zamena za kafu. Jedna šoljica mača čaja zamenjuje nekoliko šoljica zelenog čaja.
Kako se priprema?
U toplu šolju stavite pola kašičice mača praha i prelijte s 1 dl vruće (neključale vode). Promešajte drvenom kašičicom. Napitak od mače može se dodati u različita jela, variva, čorbice, smutije, korisititi za pripremu hleba, a naročito se dobro pokazala u pripremi zdravih poslastica.
Izvor: Sensa
ODGOVORITE SAMO NA JEDNO PITANJE KADA POSTAVLJATE CILJEVE: Shvatićete da postoji više puteva do onoga što želite
3 ZNAKA HOROSKOPA PRATI LJUBAVNA SREĆA 23. NOVEMBRA: Tranzit Meseca i Merkura im donosi slobodu i nov pogled na partnera
AMAZON NOVI PARTNER TELEKOMA: Svetski, a naš!
5 ZNAKOVA DA U ŽIVOTU PRISTAJETE NA MANJE NEGO ŠTO ZASLUŽUJETE: Nezadovoljstvo će ugušiti vaše darove - izađite iz senke
9 KORAKA DA PREBOLITE RASKID: Prestanite da ga pratite na društvenim mrežama!