Donosimo vam jedan izuzetno slasan i ukusan slatkiš koji ćete jesti bez griže savesti. Dijetalan je, nema šećera, a ukus je potpuno autentičan. Kada ga jednom probate, vrlo rado ćete ga ponovo praviti.

Kada vam se uveče jede nešto slatko, kruške punjene čokoladom su pravi izbor. U kombinaciji sa lešnicima, malo sira, začinjene cimetom i muskantnim oraščićima, punjene kruške predstavljaju savršenu harmoniju jednostavnosti, slatkoće i finog krema. Jedite dok su tople, tada je doživljaj za čulo ukusa najbolji!

Recept za kruške punjene čokoladnim filom

Sastojci (za 4 porcije):

  • 4 zrele kruške (oljuštite ih, prepolovite, izdubite iznutra i uklonoite semenke)
  • 40 g ovsene kaše
  • 80 g sitno seckanih lešnika
  • kašičica mlevenog cimeta
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 50 g crne čokolade (70 procenata kakaa)
  • 100 g maskarpone sira
  • 1/2 kašičice vanile

Priprema:

U činiji pomešajte ovsene pahuljice, lešnike, cimet i kokosovo ulje. Stavite kruške, muskatni oraščić i pola čaše vode u šerpu. Stavite na srednju vatru. Poklopite i ostavite da se kruške kuvaju 10-15 minuta.

Zatim prebacite kruške u posudu za pečenje. Istopite čokoladu, pa promešajte sa smesom u kojoj su ovsene pahuljice. Dobijenom smesom napunite kruške i pecite na 180°C oko 10-15 minuta. Dok su kruške u rerni, lagano umutite vanilu i maskarpone. Gotove kruške prelijte dobijenim filom od makarponea i vanile. Poslužite dok su tople i uživajte!

Izvor: Sensa