Da li tražite nešto što će vas zasititi i istovremeno pomoći u borbi protiv viška kilograma i pomoći vam da sagorevate masti dok spavate?

Preterano prejedanje u večernjim satima nije dobrodošlo, ali šta ako ste tip koji ogladni tek kad padne noć.
Ako ste jedna od onih osoba koja uveče sa kajanjem pretura po frižideru, onda će vam sledeći savet dobro doći.

Stručnjaci se slažu da ne treba da idemo u krevet gladni. Šta da radite ako počnu da vam „zavijaju“ creva uveče? Probajte grickalice bogate proteinima, od kojih je jedna i sveži sir. Studija državnog univerziteta Florida objavljena u British Journal of Nutrition pokazala je da konzumiranje 30 grama proteina otprilike 30 minuta pre spavanja može pozitivno da utiče na metabolizam.

Ako niste ljubitelj svežeg sira ne brinite, postoji mnogo drugih proteinskih opcija, od tofua, do tvrdo kuvanih jaja, pa čak i šake badema. Ovo će vas držati sitima tokom cele noći, dok vam hrana daje energiju koja vam je potrebna da podstaknete metabolizam i podržite topljenje masnih naslaga.
Bademi i orasi su odlična opcijia jer sadrže mnogo dobrih masti, a i dobar su izvor proteina i vitamina i minerala (vitamin E, selen, magnezijum).

Iako možete na svakom koraku da pročitate neki savet o mršavljenju zapamtite da je ključ u uravnoteženoj ishrani i fizičkoj aktivnosti tokom cele godine. Stručnjaci savetuju dovoljan unos posnih proteina, integralnih žitarica i puno povrća, što će vas zasititi i ujedno pomoći u borbi protiv kilograma, piše sajt citymagazine.si.

(Sensa)

BONUS VIDEO: