Metabolizam je bitan jer reguliše neprekidno primanje hranljivih materije koje podržavaju energiju i vitalnu aktivnost. Koliko puta smo čuli da ljudi koji ne vežbaju i jedu mnogo da se ne goje jer imaju dobar metabolizam

Spor metabolizam može uticati da telo skladišti sve što može, ali sasvim je moguće se da se nosite sa ovim, rešenje se nalazi u hrani i fizičkoj aktivnosti.

Bobice

Razne bobice nisu samo ukusne, već i zdrave. Oni su bogati antioksidansima i vlaknima. Prvi su zaslužni, između ostalog, za našu mladolikost, drugi - za zdravo varenje. Veliki plus je što možete napraviti mnogo ukusnih deserta i pića od bobičastog voća, posebno svima omiljenih smutija.

Avokado

Miljenik fitnes stručnjaka i nutricionista nije povrće, kako mnogi misle, već voće, sa stanovišta biologa. Avokado je ukusan, zdrav i sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina.

Nažalost u prodavnicama je teško pronaći zreo avokado, pa ga nakon kupovine ostavite da sazri na sobnoj temperaturi. Za nedelju dana će sazreti, postati mekan i neverovatno ukusan.

Spanać

Spanać je bogat vitaminom B, koji ne samo da ubrzava metabolizam, već i povećava funkciju mišića. Ovo lisnato povrće je generalno veoma korisno, kako za vašu figuru tako i za vaše zdravlje. Na kraju krajeva, sadrži puno prirodnih vlakana, koja takođe pomažu pri varenju, piše sajt Wday.

Saznajte koja poza je najbolje za spavanje.

BONUS VIDEO:

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

Sensa/A.S.